Bursa Siyah İncirinin Türkiye'ye Yıllık Getirisi 30 Milyon Dolar

BURSA - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa siyah incirinin Türkiye'ye yıllık getirisinin 30 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.

Geçen ay kurulan Bursa Osmangazi İlçesi İncir Üreticileri Birliğinin yöneticilerini, Ördekli Kültür Merkezi'ndeki makamında kabul eden Dündar, önemli bir misyon üstlenen birliğin sadece Bursa'ya değil, Türkiye'ye hitap edeceğini söyledi.

İlde üretilen siyah incirin dünyada önemli bir yere sahip olduğuna değinen Dündar, şöyle konuştu:

"Bursa siyah inciri, dünyaya meyve ihracatında 4'üncü sırada. Bursa siyah incirini dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Bursa'da 20-30 köyde toplanan incirin Türkiye'ye getirisi yıllık 30 milyon dolar civarında ve bu azımsanacak bir rakam değil. Bu incirlerin yüzde 85'inin Osmangazi ilçesinde bulunması, bize bu lezzetin sahiplenilmesi gerektiğini söylüyor."

Birliğin yönetim kurulu başkanı Mustafa Bayram ise siyah incirin önemli bir tarımsal ürün olduğunu ve raf ömrünün uzunluğundan dolayı Avrupa'daki meyve ihracatçılarının dikkatini çektiğini anlattı.

Bayram, 8 köyden üreticilerin, Bursa siyah incirinin lezzetini dünyaya daha iyi tanıtmak amacıyla birliği kurduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA