Seka Kültür Evi'nde Ramazan Etkinlikleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Ramazan programları devam ediyor.

Seka Kültür Evi'nde Ramazan Etkinlikleri
SEKA Kültür Evi’nde düzenlenen programlarda birbirinden önemli isimler Kocaelililerle buluşturuluyor. Son olarak eğitimci Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde, dinleyicileri ve okurlarıyla iftarda buluştu.
Programda; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halk İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Büyükşehir AB ve Dış İlişkiler Müdürü Bilal Barış, Şehir Tiyatroları Müdürü Turgut Çakar, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Yüksel Korkmaz ve Dr. Ali Vasfi Kurt, yerel tarihçi Ahmet Nezihi Galitekin ve Volkan Şenel, MÜSİAD Başkanı Recep Bilal Şengün, Ensar Vakfı Şube Başkanı Musa Taşçı, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve şair Süleyman Pekin, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Baydemir ve üyeleri, DED Gençlik Komisyonu üyeleri ve yüzün üzerinde katılımcı hazır bulundu.

Ramazan’ın öneminden bahseden Prof. Dr. Bekir Topaloğlu, Kuran’ın bu ayda inmesinin Ramazan’ı daha önemli hale getirdiğini söyledi.

Prof. Dr. Topaloğlu, Kuran’ın anlamının Ramazan ayında tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Herkesin elden geldiğince kendi başına Kuran meali okuması gerektiğini söyleyen Topaloğlu, hayatın, dünya ile sınırlı olmadığını ve asıl olanın ebedi hayat olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA