Kızılırmak'ta Balık Avlamak İsterken Akıntıya Kapılan Gençler

ÇORUM - Çorum'un Dodurga ilçesinde Kızılırmak'ta balık avlamak isterken akıntıya kapılarak kaybolan 2 gencin cesetleri, olay yerinin yaklaşık 25 metre uzağında çalılıkları takılmış halde bulundu.

Dün ilçeye bağlı Uzundere mevkisinde ağ ile balık avlamak için Kızılırmak'a giden ve serdikleri ağı kontrol etmek için nehre girdiği sırada akıntıya kapılan Fatih Gürel ile kendisini kurtarmak isteyen arkadaşı Mehmet Ali Demirel'in cesetleri, sahur vakti sonrasında olayın yaşandığı bölgeye giden yakınları tarafından, avlandıkları yerin yaklaşık 25 metre uzağında çalılıklara takılmış vaziyette bulundu.

Gürel ve Demirel'in cesetleri, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

-Olay

Kızılırmak'ta ağ ile balık avlamak isteyen Mehmet Ali Demirel, Fatih Gürel, Dursun Özgen ve Yaşar Aydoğdu adlı arkadaşlardan Fatih Gürel, ağı kontrol için nehre girmiş, Gürel'in suda çırpındığını gören Mehmet Ali Demirel de suya atlamıştı. Akıntıya kapılan iki genç bir süre sonra gözden kaybolmuştu.

Arkadaşlarının suda kaybolduğunu gören Özgen ve Aydoğdu'nun haber vermesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü dalgıç ekipleri tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarına, havanın kararması nedeniyle ara verilmişti.

Kaynak: AA