Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazilerden Vali Altınok’a Ziyaret

Kıbrıs Harekatı’nın 39’uncu Yıldönümü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, beraberinde Kıbrıs çıkarmasında şehit olan Muhsin Tuğrul’un eşi Emine Tuğrul, oğlu Hüseyin Tuğrul, Kıbrıs gazisi Muammer Sökmen, Terör malulü gazi Ömer Dal ile birlikte Vali Selami Altınok’u ziyaret etti.

Kıbrıs Şehit Yakınları ve Gazilerden Vali Altınok’a Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Selami Altınok Türk askerinin 39 yıl önce soydaşlarının katledilmesine son vermek ve adada barışı sağlamak için Kıbrıs’a çıktığını söyledi.

Bayrak için, vatan için şehitler verildiğini, şehitler ve gaziler sayesinde bu toprakların vatan olduğunu belirten Vali Altınok, "Canını kutsal vatan toprakları için veren aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Askerlerimiz Kıbrıs’ta da soydaşlarımızın uğradığı zulme dur demek için, bayrak ve vatan için şehit düşmüştür. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kıbrıs çıkarması ile ilgili Vali Altınok’a bilgi veren Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, harekatta Aksaray’ın 5 şehit verdiği ve 162 Kıbrıs Gazisinin bulunduğunu sözlerine ekledi

Kaynak: İHA