Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

ESKİŞEHİR - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kente Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra da hatırlanacak eserler yapacaklarını söyledi.

Tuna, Anadolu Ajansı Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin'in ziyaretinde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin ağustos ayı itibariyle yoğunlaşacağını bildirdi.

Etkinliklerin 2014 yılına da sarkacağını vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:

"Halkın, Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusundaki eğilimlerini belirliyoruz. Kültürel etkinliklerin yanı sıra kalıcı eserler bırakma konusunda çalışmalarımız var. Bir anıt yapılması gerekiyor. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği bittikten sonra bile hatırlanacak eserler yapacağız. Bunlar önemli eserler olacak. Türk Dünyası Kültür Başkentliği karşıdakini anlamaya çalışmak ve yakınlaşmak için fırsattır. Aramızda var olan köprüleri kuvvetlendirmek, yoksa köprüler kurmak istiyoruz. Herkes, bu yıl için özel bir şeyler yapmalıdır."

Çetin de AA'nın önemli çalışmalara imza attığını kaydetti.

Bugün, AA'nın 5 dilde yayın yaptığını anlatan Çetin, "AA olarak milletimize karşı sorumluyuz. Sorumluluğumuzu yerine getirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda, Eskişehir için önem arz eden 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni dünyaya tanıtma noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA