Güngören’de Ramazan Etkinlikleri

Güngören Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Her gün bir sokakta iftar düzenleyen belediye, bakan ve milletvekillerini de ağırlıyor.
Güngören Belediyesi, Ramazanın gelmesiyle birlikte farklı organizasyonlarda binlerce vatandaşı bir araya getiriyor. Ramazan'ın ruhuna uygun etkinlikler planladıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Biz Ramazanı eğlence olarak görmüyoruz. Bu Mübarek ayda Güngörenli hemşerilerimiz, Ramazanın manevi havasına uygun bir ay geçirsinler istiyoruz. Ramazan yılın en güzel ayıdır, günün en güzel anıda orucu birlikte açtığımız andır. Birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz bu mübarek günlerin sonunda, Rabbim bizleri huzur, birlik ve beraberlik içinde bayrama eriştirsin inşallah" dedi.

İftar sonrası, Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda düzenlenen çocuk oyunları ile başlayan etkinlikler; teravih namazı sonrası yerini, şiir dinletileri, Kur'an tilavetleri ve söyleşilere bırakıyor. Ayrıca her gün camilerde teravih namazı öncesi ve sonrasında, Osmanlı'nın şifalı içeceği demirhindi şerbeti dağıtılıyor.

Yıl içinde devam eden gıda denetimlerini Ramazan ayında, özellikle fırınlarda sıklaştıran, belediye, ekiplerini seferber etti. Vatandaşlara erzak ve maddi yardımların yanı sıra ilaç, temizlik, berberlik hizmetleri de sunuyor.
Kaynak: İHA