85'lik Sabri Dededen Torununa Böbrek

Ankara'daki 85 yaşındaki Sabri Dede, 16 yıldır şeker hastası olan ve 3 aydır diyalize giren, 1 çocuk annesi torununa böbreğiyle hayat verdi.

85'lik Sabri Dededen Torununa Böbrek
16 yıldır şeker hastası olan 25 yaşındaki Enise Sarmış'a 1 yıl önce kronik böbrek yetmezliği konuldu. İki böbreğinin de çalışmadığı tespit edilen Sarmış, diyalize girmeye başladı.

3 aydır diyalize giren Sarmış'ın, yaşaması için acilen böbrek nakli olması gerektiğinin bildirilmesi üzerine 85 yaşındaki dedesi böbreğini vermek için gönüllü oldu. Yıldırım Beyazit Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doç. Dr. Mehmet Kılıç yönetimindeki ekip tarafından dede Sabri Solak'tan alınan böbrek, torunu Enise Sarmış'a nakledildi. Sağlığına kavuşan torun Enise Sarmış, dedesine çok teşekkür ettiğini belirtti.

"DEDEMDEN ALLAH RAZI OLSUN"
Duygularını aktaran 1 çocuk annesi Enise Sarmış, "Çok güzel bir duygu. Rabbim herkese nasip etsin, Allah herkesi kurtarsın. Daha fazla konuşamıyorum, diyecek bir şey bulamıyorum, çok mutluyum. Dedemden Allah razı olsun" dedi.

Sarmış, böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunda dedesinin hemen kendi böbreğini feda ettiğini ifade etti.

"TORUNUMA BÖBREĞİMİ MİRAS BIRAKTIM"
Torununa böbreğiyle hayat veren Sabri Solak, "85 yaşında böbreğimi verdim, torunuma miras bıraktım" dedi.

9 torunu olduğunu söyleyen Solak, torunlarının hepsini çok sevdiğini gerekirse onlar için de böbreklerimi verebileceğini dile getirdi. Torunu Enise Sarmış'a sağlığına dikkat etmesi tavsiyesinde bulunan Solak, "Ona böbreğimi verdim artık kendisine dikkat edecek" diye konuştu.

Organ bağışı konusunda vatandaşlara seslenen Solak, "Vermemezlik yapmasınlar" çağrısında bulundu.

"ORGAN NAKLİ EKİP İŞİ"
Yıldırım Beyazit Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kılıç, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de böbrek yetmezliğinin gittikçe arttığını belirtti.

Böbrek yetmezliği olan hastaların ya organ nakli olduğunu ya da diyalize girdiğine dikkat çeken Kılıç, "Hastamız 25 yaşında, 16 yıldır şeker hastası ve 3 aydır diyalize giriyor. 85 yaşındaki dedesi böbreğini bağışladı ve ona hayat verdi" dedi.

16 Temmuz'da ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kılıç, "Şu anda hastalarımızın genel durumu iyi. Tek başına yapılabilecek bir şey değil biz ekip olarak bu nakli yaptık. Başarıyla da nakillerimize gerçekleştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu

Kaynak: İHA