Uygulamacı Girişimcilik Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi

Kars Belediyesi ile KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Uygulamacı Girişimcilik Eğitimi’ sona erdi.

Uygulamacı Girişimcilik Eğitimine Katılanlara Sertifikaları Verildi
Kars Belediyesi, ilde yaşayan kadınların istihdam sorununa çözüm bulabilmek amacıyla, KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak girişimcilik eğitim programı gerçekleştirdi.

Yaklaşık 70 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programına 30 kadının katıldı.

Kars Belediyesi’nin tam destek verdiği eğitim programına katılarak sertifika alan girişimci kadınlar, firmalarını resmi olarak kurduktan sonra KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne, Yeni Girişimci Desteği başvurusu yaptıktan sonra hibe ve krediden faydalanacak. Girişimci kadınlara toplamda 100 Bin TL.’yi bulan 30 Bin TL. hibe, 70 Bin TL.’de sıfır faizli olmak üzere 4 yıl geri ödemeli kredi verilecek.

Eğitim programının sona ermesi nedeniyle Kars Belediyesi Meclis Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KOSGEB il Müdürü Mustafa Işık, BM Kadın Dostu Kentler Kars Koordinatörü Gözde Baltacı ve Kars Belediyesi Kadın Yerel Eşitlik Programı Birim Sorunlusu Ruken Erdoğdu katıldı.

Sertifika törenine katılan il Müdürü Mustafa Işık, KOSGEB Kars Hizmet Merkez Müdürlüğü olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında, Kars Belediyesi ile işbirliği yaparak yaklaşık 70 saat süren eğitimlerin başarıyla tamamladıklarını ve bugün de eğitime katılan kadınlara sertifikaların veriliğini söyledi.

Müdürü Işık, ayrıca sertifikalarını alan girişimci kadınların, KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, Yeni Girişimci Desteği başvurusu yaptıktan sonra hibe ve krediden faydalanabileceklerini de söyledi.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK”
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise, Kars Belediyesi ve KOSGEB Kars Merkez Müdürlüğü ile birlikte ilde bulunan girişimci kadınların bir iş sahibi olmaları için pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirtti.

Bu eğitim programına göstermelik olarak destek vermediklerine dikkat çeken Başkan Bozkuş; “Belediye olarak eğitim programına sadece görüntü olsun ve sertifika verelim diye yapmadık. Bayanların iş hayatında yer almalarını ve başarılı olmalarını istedik. Belediyemizin ilgili birimlerinde görev yapan arkadaşlarımızın da ciddi anlamda emekleri var. Bundan sonrada hem kursu tamamlayan kadınlarımıza ve bu gibi eğitim kurslarına desteklerimiz devam edecektir. Kadınlarımızın bu desteklerden faydalandıktan sonra kuracakları işlerinde başarılı olmaları durumunda diğer kadınlara da örnek olacaklarına inanıyorum” dedi.

“DEVLETİN İNSANA YATIRIM YAPMASI GEREK”
Kars Valisi Eyüp Tepe de yaklaşık 10 aydan beridir Kars’ta vali olarak görev yaptığını hatırlatarak bu süre içerisinde Karslıların ortalamaların oldukça altında bir performans gösterdiklerini gözlemlediğini kaydetti.

Eğitim programına katılan girişimci kadınları kutlayan Vali Tepe; “Devletimizin Kars’a ciddi anlamda insana yatırım yapması gerekiyor. Sizler bu eğitimlere katılarak bir irade ve niyet beyan etmişsiniz. ‘Ben girişimci bir kadın olarak iş kurmak istiyorum’ demişsiniz. Ama bizler istenilen ölçüde maalesef çalışmıyoruz. Bu kursları ve desteklerinde bu nedenle oldukça önemsiyorum. İnsanın kendi işinin sahibi olması kadar güzel bir şey yoktur. Bu nedenle de işverenin işinin başında olması kadar da güzel bir şey yoktur. Eğer işyerinizin başında değilseniz o işyeri sizin işyeriniz değildir. Bu nedenle sizler gibi gerçekten bir şeyler yapmak isteyen ve müteşebbis ruh taşıyan arkadaşlarımızla beraber olmak benim için büyük bir mutluluktur. Allah sayılarınızı arttırsın. Umarım sayılarınız 30 değil de 300 olsun dilerim. Ama devletimizin desteği de çok önemlidir. Yaklaşık 100 bin TL olan hibe ve destek az bir rakam değil. Çünkü bugünkü Türkiye şartlarında 100 bin TL ile bir iş yapmak bana göre çok iyi bir sermayedir. Yeter ki siz doğru tercihlerde bulunasınız. Yani hangi iş kolunda kendinizi güçlü hissediyorsanız o işi kurmanızda yarar vardır diye düşünüyorum. Bu nedenle yerer ki nokta atışınızı doğru yapın” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcı kadınlara sertifikaları verildi.

Sertifikaları Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve KOSGEB İl Müdürü Mustafa Işık tarafından verildi.

Daha sonra günün anısına topla fotoğraf çektirildi.
Kaynak: İHA