Kartal'da Duvarlar Resimlerle Süsleniyor

İSTANBUL -Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, ilçedeki duvarları görsel bir sanat eseri haline getiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe halkının ihtiyaç ve talepleri dikkate alınarak, kamu kurum ve kuruluşları dahil olmak üzere, çeşitli bölgelerde duvar resimleriyle görsel bir şölen oluşturuluyor.

Okul, hastane gibi binaların iç ve dış cephelerine, trafo binalarının duvarlarına belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce resim çalışması yapılıyor. Resimlerde görselliğin yanı sıra toplumsal mesajlar da veriliyor.

Fatin Rüştü Zorlu İlköğretim Okulu, Hasan Paşa İlköğretim Okulu, Çağın Anaokulu, Atalar Çocuk Gelişim Merkezi gibi mekanlara duvar resimleri yapıldı. Proje ve tasarımı biten Mevlana Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneğinin dış mekan duvar sanatı resimleme çalışmaları ise sürüyor.

Duvar resimleme uygulamasında, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yara ve Yanık Tedavi Ünitesindeki çocuklar da unutulmadı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yara ve Yanık Tedavi Ünitesinin iç bahçe duvarlarına hastalara moral vermek amaçlı resimleme çalışması yaptı.

İnternet üzerinden Kartal Belediyesi Mavi Masa'ya ulaşan talepleri değerlendiren Kartal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, mekanın gerekli boyamaya uygun olup olmadığını tespit ettikten sonra yerinde uygulama çalışması yapıyor.

Kaynak: AA