Gösteri ve Yürüyüş Yapılacak Yerler Belirlendi

Kilis Valiliği, kent merkezinde gösteri ve yürüyüş yapılacak yerleri belirledi.

Kilis Valiliği’nden yapılan açıklamada, gösteri ve yürüyüşler için 3 bölge belirlendiği bildirildi.

Valilik tarafından yayımlanan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
‘Toplama ve yürüyüşe başlama yeri, Hacı Cümbüş Camii önü (Cumhuriyet Caddesi, 7 Aralık sokak, Akpınar Caddesi, Zekeriya Korkmaz Bulvarı,Yeni Hal Sokak ve İpşir Paşa Caddelerinin kesiştiği alan), yürüyüş güzergahı Hacı Cümbüş Cami önünden başlayıp, Cumhuriyet Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergah ,toplantı yeri ve miting alanı ise Cumhuriyet Meydanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı ise Cumhuriyet Caddesi, Cihangir Sokak, Hasenek Sokak, Şehitler Abidesi Caddesi, Cambazlar Sokak, Sütkasteli Caddesi, Mevlevihane Sokak, Av. Alaattin Timurtaş Sokağı ile Belediye Sokağı istikametine. İkinci toplama ve yürüyüşe başlama yeri ise Adnan Menderes kavşağı olarak belirlendi. Yürüyüş güzergahı ise Adnan Menderes kavşağı, Nemika Caddesi ve Abuşağa Caddesinden Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergah, toplantı yeri ve miting alanı olarak Cumhuriyet meydanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı ise Cumhuriyet Caddesi, Cihangir Sokak, Hasenek Sokak, Şehitler Abidesi Caddesi, Cambazlar Sokak, Sütkasteli Caddesi, Mevlevihane Sokak, Av. Alaattin Timurtaş Sokağı ile Belediye Sokağı istikametine, alternatif yedek olarak belirlenen gösteri ve yürüyüş alanı ve toplanma merkezi olarak Fidanlık kavşağının kuzey tarafı (Mercidabık Caddesi ile Küçük Çarşı Caddesinin kesiştiği yerdeki boş alan), yürüyüş güzergahı Fidanlık kavşağından başlayıp, Mercidabık Caddesini takiben Recep Tayyip Erdoğan Meydanına kadar olan güzergah, toplantı yeri ve miting alanı ise Recep Tayyip Erdoğan Meydanı olarak belirlendi. Dağılım güzergahı ise Kurdağa Caddesi, Yeşilsu Sokak, Ahmet Rasim Caddesi, Kanalboyu Caddesi, Mustafa Beyazıt Caddesiyle Binbaşı Ercan Sokak olarak belirlendi.”

AFİŞ, PANKART, İLAN GİBİ BASILI MATERYALLERİN ASILACAĞI YERLER
Kilis Valiliği’nden afiş, pankart, ilan gibi basılı materyallerin asılacağı yerler de belirlendi. Valilik açıklaması şöyle devam etti:
“Şehir merkezindeki bilboard panoları, kamuya ait olmayan bina ve tesisler. Afiş ve pankart asılamayacak yerler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislere, bunlara ait bahçe duvarlarına, sokaklarda trafiği yönlendiren işaret levha ve direklerine, kamuya ait pano ve direklere, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde üst ve alt geçitlere afiş, pankart, ilan, poster ve benzeri materyallerin asılması ve yapıştırılması yasaktır”
Kaynak: İHA