SGK Prim Teşvikinin Konya'ya Verilmemesine Tepki

KONYA - Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, Sosyo-Ekonomik gelişmişlik endeksi ele alınarak belirlenen iller için üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan SGK prim teşvikinden Konya'nın mahrum edildiğini belirtti.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresinin Resmi Gazetede yayınlandığını ifade etti.

Kararın, teşvik uygulaması, belirtilen 52 yerde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsadığını aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacaktır. Sosyo-Ekonomik gelişmişlik endeksi ele alınarak belirlenen iller için üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan SGK prim teşvikinden Konya'mız maalesef mahrum edilmiştir. Halbuki gelişmişlik, üretim ve istihdam oranlarına bakıldığı zaman şehrimiz her türlü teşvik ve desteği hak etmesine rağmen şehrimizin bu tür özellikleri göz ardı edilmektedir."

Kaynak: AA