Bingöl'de Murat Nehri'ne Giren Genç Kayboldu

BİNGÖL - Bingöl'de balık avlamak için Murat Nehri'ne giren genç kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, balık avlamak için arkadaşlarıyla merkeze bağlı Garip köyü Rebet mevkisinde Murat Nehri'ne giren Nurullah Kara,akıntıya kapılarak kayboldu.

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, jandarma, sağlık müdürlüğü ve bazı özel arama-kurtarma ekipleri ile vatandaşların arama çalışmaları devam ediyor.

Arama çalışmalarına katılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma ve Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Ekrem Kavran, Garip köyü civarında bir kişinin suya düştüğü ve bir daha da görülmediği yönünde haber verilmesi üzerine, dalış ekipleriyle olay yerine gelerek arama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Havzanın geniş ve suyun akıntılı olması nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğünü ifade eden Kavran, "Radyak bot, 4 tane arama kurtarma ekibimiz ve su altı dalış ekiplerimiz şu anda arama yapıyor. Havza geniş ve akıntı çok olduğu için çalışmalarımız güçlükle devam ediyor. İnşallah akşama kadar bu işi sonlandıracağız" dedi.

Suda kaybolan gencin Bingöl'deki Hacılar Cami müezzini Hadi Kara'nın oğlu olduğu ve Bingöl Taksi Durağı'nda çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: AA