Karşıyaka Belediyesi'nden Ramazan'da 'ikram Çeşmesi'

Karşıyaka’da iftar saatinde İstasyon Meydanı’ndan geçenler, bugünlerde ilginç bir çeşme ile karşılaşıyor.Karşıyaka Belediyesi’nin “İkram Çeşmesi”, iftara yolda yakalanan oruçlu vatandaşların imdadına yetişiyor.

Karşıyaka Belediyesi’nin özel tasarımı ile dikkat çeken “İkram Çeşmesi”, Ramazan ayında vatandaşların kullanımına sunuldu. Karşıyaka Çarşısı’nın sonundaki İstasyon Meydanı’na konulan çeşme, iftar saatinde oruçlu vatandaşların akınına uğruyor. İkram Çeşmesi Ramazan boyunca, ücretsiz hizmet verecek.

Meydandaki çorba çeşmesinin yanı sıra, Karşıyaka Çarşısı girişine koydukları çeşmeden de su dağıttıklarını belirten Başkan Cevat Durak, amaçlarını, "İftar saatinde evine yetişemeyenlere küçük de olsa bir ikramda bulunmak istedik. Vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Karşıyaka Belediyesi olarak aşevi binamızı hizmete açtık. Sivil toplum örgütleri desteğiyle iftar yemekleri burada çıkıyor. Arzu eden vatandaşlarımız burada iftarını açıyor. Ancak iftar saatinde yollarda olan vatandaşlarımızı düşünerek sıcak çorba ve soğuk su hizmeti veren çeşmelerimizi Karşıyaka Çarşısı giriş ve çıkışlarına koyduk. Ramazan ayı boyunca aynı hizmeti sürdüreceğiz" diye açıkladı.

Kaynak: İHA