Gönül Dostları’ndan Tasavvuf Esintileri

İçel’in Mut ilçesinde Gönül Dostları Grubu tarafından Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda Tasavvuf Musikisi konseri verildi.

Gönül Dostları’ndan Tasavvuf Esintileri
Mut Belediyesi'nin sponsorluğunu yaptığı Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçel Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, "Gönül Dostları" grubu tarafından Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda Tasavvuf Musikisi konseri verildi.

Konser öncesinde konuşan Belediye Başkanı Murat Orhan, "Mübarek Ramazan ayında tasavvuf müziğiyle bizleri buluşturan Gönül Dostları'na teşekkür ediyorum. Tasavvuf musikisi, Ramazan ayının maneviyatına en güzel şekliyle hitap eden, gönül dünyamıza o ilahi seslerle huzur veren bir ezgi. Bizim dönemimizde Mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberlik ruhuna, kardeşlik yardımseverlik duygularına, toplumsal bağlarımıza fayda getirecek her türlü çalışmanın içinde Mut Belediyesi'ni göreceksiniz" dedi.

İçel Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü ve konserde solist olarak yer alan Aşkın Günay, "Mut insanıyla buluşmak bizleri çok mutlu ediyor. Ramazan ayı boyunca insanlarımızın gönül dünyalarına huzur vermek, onları ilahi ezgilerle mutlu etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Konserde, Cavit Özkeleş, Önay Akan, Ali Parlak, Hidayet Gürsel, Ali Parlak ve Aşkın Günay söyledikleri tasavvuf müziği eserleriyle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.
Kaynak: İHA