Diyarbakır’da Sosyal Konutları Hak Sahiplerine Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tamamladığı sosyal konutları noter huzurunda kura çekerek dar gelirlilere teslim etti.

Diyarbakır’da Sosyal Konutları Hak Sahiplerine Verildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin İskanevleri Sosyal Konut Projesi’ni tamamlayarak hak sahiplerine konut teslimi için tiyatro salonunda noter huzurunda bir kura çekiliş töreni düzenledi.

Törene, İskanevleri’ndeki hak sahipleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, ilgili daire başkanları katıldı.

Kura töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sözünde durabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Baydemir, "Hep söylerim. Her darlığın sonu ferahlıktır. Bugün ferah bir gündür. Sosyal Konut Projesi’ni başardık. Bunun diğer belediyeler tarafından da uygulanması çağrısını yapıyoruz. Son derece kıt olanaklar, imkansızlıklar içindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bunu başardı. Bu proje Türkiye’ye modern olabilecek bir projedir. Emlak ticareti yapmaktansa halkın hak ettiği böylesi sosyal konutların yapılması gerekir. Konut hakkı çerçevesinde yurttaşa böyle konut verelim. Bu projeden siyasi partiler de dersler çıkarabilir. İstenirse projenin detaylarını herkesle paylaşabiliriz" dedi

Baydemir, içinde sosyologların da bulunduğu bir ekibin sosyal konut alanında bir bürosunun olacağını ve çalışmalarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi. Birçok aile heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını ifade ederken, Diyarbakır 3. Noteri Davut Şimşek huzurunda kura çekimi yapıldı. Baydemir, ilk olarak Suzan Turan’ın adını çekti. Salonu dolduran 72 aile kendilerine düşen evin çekilişine katıldı.

Pek çok aile de kurayı çocuklarına çektirdi.
Kaynak: İHA