Akü’de Fizik Alanında Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimleri Başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Fizik Alanında Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi’, Afyon Anemon Otel'de başladı.

Akü’de Fizik Alanında Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimleri Başladı
Proje ile AKÜ ve diğer üniversitelerdeki araştırmacı ve doktora seviyesinde yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasına gelmiş doktora öğrencilerine eğitim verileceği aktarılırken, etkinliğin 5 Temmuz Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Koordinatörlüğünü AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Doğan'ın yürüttüğü teorik ve uygulamalı eğitim programı hakkında AKÜ’den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Katılımcılara, yurt içinde destek verebilecek Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Kalkınma Ajansları gibi kuruluşların proje türleri hakkında uzman eğitimciler tarafından teorik ve uygulama eğitimler verilmek suretiyle yeterli deneyim kazandırılarak proje teklifi sunmaya teşvik edilecekler. Eğitim programı, fizik alanında, katılımcıların özgün konu bulma, özgün araştırma konusunun hangi yöntemlerle araştırılacağına karar verme ve araştırma yöntemlerini uygulama kapasitelerini belirlemeye yönelik olacaktır. Eğitim programı sonucunda katılımcıların ideal bir proje önerisinin nasıl hazırlandığını kavramaları beklenmektedir. Ayrıca proje yönetimi ve projeyi başarılı bir şekilde sonuçlandırma, projeden katma değer ve yayın üretme konularında katılımcıların kapasitelerini artırılması hedeflenmektedir.”
30 doktora öğrencisi ile 30 doktora sonrası akademisyenin katılacağı eğitim programında derslerin ise, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından verileceği aktarıldı.
Kaynak: İHA