Sedat Yalçın'dan Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’ne Ziyaret

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa’daki yatırımların süreçlerini yerinde takip için kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri sürdürüyor.

Sedat Yalçın'dan Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’ne Ziyaret
Başkan Yalçın, Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Cemalettin Torun ve Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile beraber kısa bir süre önce yeni binasına taşınan Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Başkan Yalçın, burada Bölge Müdürü Ahmet Şahan’la görüşüp bina ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Başkanı Sedat Yalçın, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ziyaretini değerlendirirken, kısa bir süredir yeni binasında hizmet vermeye başlayan müdürlüğün, Türkiye’nin en büyük tapu kadastro müdürlüğü binası olduğunu belirtti.

Yalçın, “Yeni bina Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel ilçelerinin tapu müdürlüklerini barındırıyor. 5 ilçenin tapu hizmetleri tek bir yerden, teknolojinin en son imkânları kullanılarak yürütülüyor. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün resmi açılışının kısa bir süre sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılacak. Tarih bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Yeni Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde işlemlerin çok hızlı ve sorunsuz yürütüldüğünü vurgulayan Yalçın, “Bir yandan çayınızı yudumlarken, diğer yandan da tapu işlemleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüzün yeni binasında hangi dairede ne yapılıyor ekranlardan izleyebiliyorsunuz. Müdürlük otoparkıyla birlikte çok büyük bir alan üzerine inşa edildi. Bu haliyle Türkiye’nin en büyük bölge müdürlüğü… Türkiye çapında yapılan işlemler ve Bursa’nın tapu kadastrosu burada tamamlanıyor” şeklinde konuştu.

Bölge müdürlüğüne günde yaklaşık 3 bin 500 vatandaşın giriş-çıkış yapıp işlemlerini tamamladığını aktaran AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, “Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüz 2012 yılında 120 bin işlem yapmış. Ayrıca bölge müdürlüğünün işlemlerin daha rahat yürütülebilmesi için bir banka şubesi ve belediye büroları bulunmakta. Fiziki şartlar ve mekân olarak Bursa’nın en modern binasının açılışını kısa bir süre sonra açacağız. Tapu ve Kadastro Müdürlüğümüzün yeni binası Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA