İhd’de, ‘savaş ve Göç’ Konulu Resim Sergisi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şubesinde İlköğretim Öğrencileri tarafından yapılan ‘Savaş ve Göç’ konulularını anlatan resim sergisi açıldı.

İhd’de, ‘savaş ve Göç’ Konulu Resim Sergisi
İHD binasında yapılan resim sergisine İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, dernek üyeleri öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

İHD Adıyaman Şubesi tarafından düzenlenen ‘Savaş ve Göç’ konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin yapmış olduğu bir birinden güzel resimler katılımcıların beğenisini kazandı. Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, “Resim sergisinde amacımız, ilköğretim öğrencileri arasında resim sanatının gelişmesine katkı sunmak. İlköğretim öğrencilerinin hak ve özgürlükler konusunda, savaş konusunda, barış konusunda biraz düşünmelerini sağlamaktır. Eğer biz çocuklarımız ile birlikte barışı geliştiremezsek, her zaman savaşların olacağını düşünüyoruz. Bu nedenler bizler çocuklardan başlanılması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer barış savunuculuğu yapılacaksa çocuklarla birlikte yapılacağını düşünüyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından resim yarışmasında derece alan öğrencilere hediyeler verildi.

Hediye töreninin ardından sergiye katılan katılımcılara ikramda bulunuldu.
Kaynak: İHA