Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Malatya - Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin davanın 79. duruşmasında, gizli tanık "Deniz Uygar" kod adıyla bilinirken kimliği deşifre olan İlker Çınar, sanık sıfatıyla son savunmasını yaptı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, davanın sanığı ve tanığı Çınar, tutuklu sanıklardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger'e "Bir albay, bir ilahiyatçı ve bir papazı bir araya getiren yapıyı açıklar mısın?", "Benim telefonlarımı farklı nedenlerle yasa dışı yollarla dinlediniz. Ne gibi bir suç unsuruna rastladınız ve bunu adli mercilere bilirdiniz mi?" ve "İfadelerinizde benim güvenilmez olduğumu söylüyorsunuz. Peki bu kadar güvenilmez biriyle neden bu kadar sıkı ilişkileriniz vardı?" sorularını yöneltti.

Ülger'in avukatı Halis Önal, Çınar'ın "tanık sıfatıyla soru sorduğunu, bunun usule uygun olmadığını" savundu.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa ise Çınar'ın sanık sıfatıyla son savunmasını yapmakta olduğunu vurgulayarak, soru sorabileceğini, sanıkların istemezlerse yanıt vermeme hakının bulunduğunu belirtti.

Önal'ı, ısrarı üzerine uyaran Kısa, duruşmanın düzenini bozmaya devam etmesi halinde salondan çıkarılacağını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Kısa'nın Çınar'a yönlendirme sorular sorduğunu iddia eden avukat Önal, reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi oy birliğiyle reddetti.

-"Sanıkların gerçekleştirdikleri bu eylemden pişman olduklarını biliyorum"

Çınar, adalete yardımcı olmak için ifade verdiğini ve 7 yıldır bu anı beklediğini belirtti.

Sanıkların iddia ettiği gibi kimsenin adamı olmadığını, insani görevini yerine getirdiğini savunan Çınar, "Sanıkların gerçekleştirdikleri bu eylemden pişman olduklarını biliyorum. Bu nedenle kabul etsinler ve isterlerse benim de bizzat cinayetlere iştirak ettiğimi söylesinler" dedi.

Duruşma, sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Kaynak: AA