Edirne Belediye Spor Tekvandocuları Yunanistan’dan 5 Altın 1 Gümüşle Döndü

2 Haziran Pazar günü Yunanistan’ın Dedeağaç kentinde yapılan tekvando turnuvasında özel davetli olarak Türkiye’yi temsil eden Edirne Belediye Spor Kulübü Tekvando Takımı, 6 sporcu ile katıldığı turnuvayı 5 altın 1 gümüş madalya ile tamamladı.

Edirne Belediye Spor Tekvandocuları Yunanistan’dan 5 Altın 1 Gümüşle Döndü
16 Yunan şehrinden 450 sporcunun katıldığı turnuvaya güçlü sporculardan oluşan 6 kişilik bir takımla katılan Edirne Belediye Spor Tekvando Takımı yaptıkları 16 müsabakanın sadece birini kaybederek 5 altın ve 1 gümüş madalya ile ve Yunan seyircileri kendilerine hayran bırakarak Edirne’ye döndü.

Turnuvayı ve sonuçları değerlendiren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Sırbistan Belgrad’dan sonra Yunanistan Dedeağaç’ta da Spor Kulübümüz ülkemizi başarıyla temsil etti. Başarı her zaman madalya almak değildir elbette ancak 6 sporcumuzun 5 altın 1 gümüş madalya alması başarının taçlanmasıdır. Sporcularımız yaptıkları kaliteli ve fair playin en güzel örneklerini sundukları müsabakalarla bizi mutlu ettiler. Takımımıza Yunanistan’da gösterilen dostça ve örnek davranış için organizasyonu düzenleyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı dostluğu en kısa zamanda Edirne’de bizde onlara göstereceğiz. Bu hafta sonu Yunanistan’da sporun dostluğa olan katkısının en güzel örnekleri yaşandı ve bizde takımımızla gurur duyduk” diye konuştu.

Kaynak: İHA