Tarım Teşkilatı, GEKA İle Teknik Destek Projesi Sözleşmesi İmzaladı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında ‘Teknik Destek Projesi’ sözleşmesi imzalandı.

Tarım Teşkilatı, GEKA İle Teknik Destek Projesi Sözleşmesi İmzaladı
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Proje Ar-Ge birimince hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) teknik destek programı kapsamında başarılı bulunan “Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi Projesi” sözleşmesi GELA Denizli Merkez Ofisinde İl Müdürü Salih Köksal tarafından imzalandı.

Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi Projesi hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınma için önem arz eden çalışmalarında eksikliğini duydukları alanlara yönelik teknik destek sağlamak amacıyla 2013 Yılı Teknik Destek Programını başlatmıştır. Programın amacı; bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. 2013 yılı Mart-Nisan Dönemi başvuruları değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak, teknik destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Mart-Nisan döneminde 21 adet proje başvurmuş ve 13 proje destek almaya hak kazanmıştır” dedi.

Kaynak: İHA