Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Töreni

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu'nun mezuniyet töreni, Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Töreni
Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Salonu’nda düzenlenen 2012-2013 yılı mezuniyet törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli'nin yanı sıra Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Ömer Karcı, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu’nun 10.Dönem diploma töreninde bir konuşma yapan Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuray Cebeci, "Üniversiteler, eğitilmiş insan gücü yetiştiren eğitim yuvalarıdır. Okulumuz ilk önce Harita ve Kadastro Bölümü olarak açıldı. Geçen yıl da aynı bölüme ikinci öğretimi açtık. 2013-2014 yılında ise okulumuz bünyesinde Tapu ve Kadastro Bölümü açılacak. Mezun olan tüm öğrencilerimiz anında iş bulabilmekteler" derken, öğrencilere de "Yeni hayatınızda ise mutlaka okul bilgileriniz yanında, yeni bilgiler edinin ki, hayatta başarılı olun. Yıkıcı değil,yapıcı olacağınıza inanıyorum. Hayatta başarılı olmak için çalışın" diye seslendi.

Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli de, "Harita ve Kadastro Programı önü açık bir programdır. Bu yıl Sarıgöl ilçemize yeni bir program daha açılmasını sağladık. Bu bölümde Tapu ve Kadastro olarak belirlendi. Sarıgöl bu konuda çok şanslı. Çünkü, iki programdan mezun olanların iş bulma konusunda sıkıntısı yok. İlçelerde açılan Meslek Yüksek Okullarına ilçe halkı olarak sahip çıkalım. Okulların fiziki durumları çok önemlidir. İlçelerde belediyelerimiz ve hayırseverlerimiz okullarına sahip çıkmalı" diye konuştu.

Öğrencilerin aktif, üretken ve somut öneriler getiren öğrenciler olmaları gerektiğine işaret eden Pakdemirli, "Bu tür öğrencilerimiz hayatta da başarılı olurlar. Her zaman somut projeler üreten olun. Okul yıllarında okuyun, kendinizi hayata iyi hazırlayınız" diyerek sözlerini bitirdi.

Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı ise, "Sarıgöl’deki okulumuzdan mezun olanların iş sıkıntısı olmaması sevindirici. Mezun olan öğrencilerimizin iş hayatında da başarılar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından diplomalar verildi.

10. Dönem birincisi olarak mezun olan Mehmet Özdemir isimli öğrencinin diploması ve başarı belgesi, Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli tarafından verildi.

Mezuniyet töreni müzik eşliğinde davetlilere ikramlar sunulmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA