‘gezi Parkı’ Eylemleri Devam Ediyor

Ödemiş’te, Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemleri akşam saatlerinde yapılan miting ile devam etti.

‘gezi Parkı’  Eylemleri Devam Ediyor
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta organize olan bir grup gencin Salı Pazarı’ndan başlattığı yürüyüş, halkın da desteğiyle büyüdü. Sağduyunun hakim olduğu yürüyüş olaysız sona erdi.
Yaklaşık 2 bin kişinin Türk Bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte “Hükümet istifa”, “Çapulcular burada, Tayyip nerede?”, “Her yer Taksim, her yer direniş” “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta organize olup, Salı Pazarı’nda toplanan gençlere bazı partilerin ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri de de eklenince kalabalık arttı. Yürüyüşe CHP, DP, DSP, ADD, ÇYDD, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri de katılım gösterdi. Saat 19.30 sıralarında yürüyüşe geçen gençlere halk da alkışlarla ve tencerelerle destek verdi.

Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle yürüyen gençler, Gençlik Marşı’nı okuyup Saraçoğlu Caddesi’ni sloganlarla inletti. Daha sonra Hükümet Meydanı’na gelen 2 bin kişilik kortej burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Konuşmaların sık sık sloganlarla kesildiği gözlendi. Gençler adına konuşma yapan üniversite öğrencisi Aykut Demir, Başbakan’ın gençlere kulak tıkamamasını ve halkın tepkisini görerek üslubunu değiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin yarına umutla bakamadığını da belirten Demir, konuşmasının sonunda halkın Miraç Kandili’ni kutladı.

Konuşmaların ardından Ödemişli gençler, yürüyüş boyunca güvenliği sağlayan Ödemiş Emniyeti’ni alkışladı. Hükümetin protesto edildiği yürüyüşte taşkınlık yaşanmadı. Gösterinin sonunda bir grup da hükümetin uygulamalarına tepkisini ayran içerek gösterdi.
Kaynak: İHA