Başkan Saraç’tan Sağduyu Çağrısı

Ülke genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de yaklaşık bir haftadır devam eden Gezi Parkı eylemlerinin amacının dışına çıkmaya başladığını belirten Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, “Amaç tepki ise mesaj gereken yerlere ulaşmıştır.

Başkan Saraç’tan Sağduyu Çağrısı
Esnafın da oldukça yorgun olduğu bu günlerde ülkemizin ve insanlarımızın ayrışmaya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

Geçmişe ve yakın tarihe bakıldığında bugün hatırlanmak dahi istenmeyen pek çok olumsuz olayın bu tür toplumsal olaylar sonucu ortaya çıktığını belirten Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç,”Demokrasi çerçevesinde tepkileri protestoları anlayışla karşılamak lazım. Amaç tepki ise mesaj yerine ulaşmıştır. Ancak kamu malına veya esnafın iş yerlerine zarar verilmesi eylemleri amacı dışına çıkarmaktadır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın çok fazla olduğu günümüzde karmaşa ve gerilimden daha ziyade sükunete ihtiyacımız var” dedi.

Herkesin kişisel görüş ve endişelerini dile getirmesinin demokraside en temel hak olduğuna ancak bu hak ve özgürlüğü kullanırken başkalarının hakkına da saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Saraç, “Yaşananlardan esnafımız da oldukça yoruldu ve gerildi. Bunun yanında Cumartesi günü SBS ve devam eden günlerde öğrencilerimiz çeşitli sınavlara girecek. Gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilen eylemlerden sınava girecek öğrencilerimiz de olumsuz etkilenmektedir. Bana göre eylemciler amacına ulaşmış ve mesajlarını tüm dünyaya duyurmuştur. Gerek esnafımızın gerekse öğrencilerimizin bu olaylardan daha fazla olumsuz etkilenmemesi için sağduyuya ihtiyaç var” diye konuştu.
Kaynak: İHA