Turist Antalya’da Hem Tatil Hem Bebek Yapıyor

Antalya Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Dr. Kemal Özcan, turistlerin Antalya'da hem tatil yaptıklarını hem de tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olduklarını söyledi.

Turist Antalya’da Hem Tatil Hem Bebek Yapıyor
Dr. Kemal Özcan, tüp bebek yöntemine Avrupa'da yaşayan Türklerin birkaç yıl önce yoğun ilgi gösterdiğini, Türkiye'de tatil yaparken de bebek sahibi olduklarını belirtti.

Dr. Özcan, son dönemde Rusya ve Kafkas ülkelerinden gelen turistlerin Antalya'ya hem tatil amacıyla hem de tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak amacıyla geldiklerini hatırlatarak, ''Rusya ve BDT ülkelerinden çok ciddi talep var. Artık çoğunluk Avrupa'daki Türklerde değil Rusya ve BDT ülkelerinde. Tüp bebek yönteminde Türkiye olarak çok ilerideyiz. Avrupa'nın birçok ülkesinden bile açık ara öndeyiz. Başarı oranı açısından Avrupa'dan daha iyi konumdayız'' dedi.

SAĞLIK TURİZMİNE ETKİSİ
Dr. Kemal Özcan, tüp bebek yönteminin sağlık turizmine önemli katkı sağladığını belirterek şöyle konuştu: ''Turistler, Türkiye'de çocuk sahibi olduklarında her zaman akıllarında Türkiye oluyor. Türkiye'de doğan çocuk ülkemizi her zaman hatırlayacaktır. 15-20 yıldır çocuk özlemi duyan ve Türkiye'de çocuk sahibi olan aileler için Türkiye'nin ayrı bir yeri olmaktadır. Yani Türkiye'de çocuk sahibi olan aileler ve Türkiye'de doğan çocuklar ülkemizin çok uzun yıllar gönüllü tanıtım elçileri olmaktadır''

YUMURTA BAĞIŞI YABANCI TURİSTE SERBEST OLMALI
Türkiye'de yumurta bağışının yasak olduğunu anlatan Özcan, şunları söyledi: ''Türkiye'de yumurta bağışı konusunda yasak var. Ancak, bunun önü açılmalı. Özellikle yabancı turistler için bu kaldırılmalı. Turizmde en büyük rakibimiz İspanya, dünyada en çok yumurta bağışı yapılan ülke konumundadır. Her yıl 10 binlerce Avrupalı yumurta bağışı için İspanya'ya gidiyor ve orada çocuk sahibi oluyor. Türkiye'de yabancılara yumurta bağışı serbest olursa Avrupa'nın yanı sıra Rusya ve BDT ülke vatandaşlarını Türkiye'ye çekebiliriz. Bu sayede 10 binlerce yabancı ülkemize gelecek sağlık turizmi gelişecektir. Türkiye'de bir yumurta bankası oluşturulmalı ve yumurtaya ihtiyacı olan yabancı bayanlara buradan yumurta sağlanmalıdır. Yabancılara bunun önü açılmalı. Sağlık turizmine sadece para olarak bakmamak lazım. Türkiye'nin marka değerini ve imajının artırılmasına katkı olarak bakmak lazım. Türkiye güçlü bir ülke. Sağlığını Türkiye'de bulan turist, en etkili tanıtım aracıdır. Merkezimizde tüp bebek yöntemi ile bugüne kadar 5 bin 414 bebek dünyaya geldi.''
Kaynak: İHA