Kan Gütme Saikiyle Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Adana'da, bir kişiyi otomobilinin içinde öldüren sanık hakkında, "Kan gütme saikiyle ve tasarlayarak öldürme, öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kan Gütme Saikiyle Cinayete Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi
İlk cinayet, 9 Nisan 2013 tarihinde Çukurova ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 ay önce Ersin Y. ile Ulaş Ö. arasında tartışma yaşandı. Darp edildiğini ileri süren Abdurrahman Ü. ise davacı oldu. Bu olayın soruşturması devam ederken Abdurrahman Ü., kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Ersin Y. aleyhinde bir plan yaptı. Tanınmamak için yüzünü gizleyen, ses çıkmaması için de ayakkabısının üzerine çorap giyen sanık, av tüfeği ile Kadir Y.'nin evinin damında, onun kuzeni Ersin Y.'yi beklemeye başladı.

Bu sırada eve gelen Kadir Y. dama çıkınca tüfeği ateşleyen Abdurrahman Ü., Kadir Y.'yi öldürüp kaçtı. Yakalanan şüpheli tutuklanırken; hakkında, “tasarlayarak öldürme” suçundan ömür boyu hapis istemi ile dava açıldı.

İddianameye göre, Sıdkı Ü. ile oğlu Mehmet, kendilerine karşı taraftan saldırı olduğunu ileri sürerek, Fatih Polis Merkezi'ne sığındı. Bu sırada Sebahattin ve Süvey isimli şahıslar, müştekilerin karakolda olduğunu haber verdi. Öldürülen Kadir Y.'nin kardeşi Necmi Y. de, Mehmet Salih ve Seyit Ali adlı şahıslarla birlikte karakolun yakınında beklemeye başladı.

Daha sonra Necmi Y., otomobilinin içinde bekleyen Abdurahman Ü.’yü öldürdü; oğlu Mehmet'e de tabancayı doğrulttu ancak, silah ateş almadı.

Olaya adı karışan Muhyettin ve Mehmet Salih Y. kaçarken, diğer şüpheliler ise yakalandı. Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, Necmi Y. hakkında, “Kan gütme saikiyle ve tasarlayarak öldürme, öldürmeye teşebbüs ” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Diğer şüpheliler hakkında da, “Öldürme suçuna yardım ve suça teşvik”ten 13 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Kaynak: İHA