Taksim Gezi Parkın'daki Olaylar

Ordu - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Taksim Gezi Parkın'daki olaylara ilişkin, "Türkiye'nin ne halde olduğunu, nelerden haberdar olmadığımızı halk kendi gözleriyle görme imkanına sahip oldu" dedi.

Partisinin Ordu İl Başkanlığı'nın bir otelde düzenlenen kongresine katılan Türker, burada yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkın'da yaşanan olaylar nedeniyle hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Taksim'deki gösterilere katılanlan vatandaşların siyaset yapılmasını istemediklerini ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Yani vatandaş ne DSP'nin bayrağını istiyor, ne CHP'nin bayrağını istiyor, ne MHP'nin bayrağını istiyor. Bayrak açanlara da kapatın diyorlar. Bu iş böyle basit üç, beş ağacın kesilmesi olayından çıkmıştır. Neden? Çünkü bu olayı ört bas etmek için polisin şiddete başvurması, orantısız güç kullanması orada özellikle biber gazını yoğun bir şekilde atması halkı daha fazla galeyana getirmiştir. Bu nedenle halk "ben de varım" diyerek Taksim'e hücum etmeye başlamıştır. Hatta bütün ulaşım araçlarının kapatıldığını duyan halk geceden köprüyü yaya olarak geçmeye başladı.

Sonuç olarak Türkiye'nin ne halde olduğunu, nelerden haberdar olmadığımızı halk kendi gözleriyle görme imkanına sahip oldu."

Türker, medyanın olaylara yaklaşımını da eleştirerek, "Bugün bakıyoruz bazı medya kuruluşları suçlu arayarak, olayı siyasileştirmeye çalşıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA