En Uzun Kahvaltı Masasında Gemlik Zeytini Keyfi

Gemlik Belediyesi’nin “hayat boyu öğrenme” projesi çerçevesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği en uzun kahvaltı masası programında öğrenciler Gemlik zeytini yedi.

En Uzun Kahvaltı Masasında Gemlik Zeytini Keyfi
İskele meydanından Atatürk kordonuna kadar kurulan masalarda 2 bin kişiye ücretsiz kahvaltı verildi.

Gemlik zeytininin baş tacı edildiği kahvaltıda Gemliklilere ve öğrencilere süt, reçel, ekmek ve peynirden oluşan menü takdim edildi. Gemliklilerin büyük ilgi gösterdiği kahvaldıda Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Doktor Kader Çetin, zeytin ve zeytin yağının faydalarının yanı sıra Gemlik zeytininin diğer bölge zeytinlerinden olan farkını anlattı.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da yaptığı konuşmada, zeytin dalının aynı zamanda barışın timsali olduğuna dikkat çekerek, “Gemlik son dönemlerin en huzurlu şehridir. Dolayısıyla aynı zamanda barış sembolü olan zeytinimizi her fırsatta kamuoyuna tanıtacağız. Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli zeytini olan Gemlik tipi zeytini Gemlikliler ile birlikte paylaşmaktan keyif aldık. Bu kahvaltıyı geleneksel hale getireceğiz. Gelecek yıllarda organizasyonu daha büyük kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA