Dicle Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni
Törende konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, öğrencilere seslenerek, “Teknoloji artık mekanik olmaktan çıkmış, biyolojik bir boyut kazandırmıştır. Yani insana, insanın beynine girmiştir. Günümüzde tek sermaye yetişmiş insan beynidir” dedi.

Dicle Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Müzik dinletisiyle başlan tören, çeşitli etkinlerle devam etti. Coşkulu bir şekilde düzenlenen mezuniyet törenine katılan öğrencilerin aileleri çocuklarını yalnız bırakmadı. Halk oyunu ekibini sergilediği folklor gösterisi büyük ilgi topladı. Mezuniyet törenini açılış konuşmasını yapan DÜ Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç, 2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılında üniversitede düzenlenen çalışmaları anlattı. Saraç, "Bugün hep birlikte 5 bin 200 öğrencimiz mezun etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dicle Üniversitesi olarak 35'nci mezuniyetimizi paylaşıyoruz sizlerle. Bir eğitim ve öğretim yılını daha geride bıraktık. Üniversitemiz gelişen kurumsal yapısı, güçlenen eğitim kadrosu, artan öğrenci sayısı, ulusal ve uluslar arası alandaki bilimsel, kültürel ve sanatsal başarılarıyla ülkemizin saygın kuruluşları içinde hak ettiği yeri almıştır" dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraçlı ise, DÜ’nün Türkiye’de önemli bir bilim yuvası olduğunu söyledi.

Vali Kıraç, teknolojinin önemini de öğrencilerle paylaşarak, şunları konuştu:
“Bilgi çağı olarak adlandırdığımız yaşadığımız yüz yılın dinamiği teknolojidir. Teknoloji artık mekanik olmaktan çıkmış, biyolojik bir boyut kazandırmıştır. Yani insana, insanın beynine girmiştir. Günümüzde tek sermaye yetişmiş insan beynidir. Barış, kardeşliği sevgi ve bilgi üzerine inşa ederek, kalıcı hale getirmemiz gerekiyor. Sevgiyle yoğrulmamış bilginin insanlığa faydasının olmadığını Hiroşimada, Nagazaki’de çok acı tecrübelerle görmüş olduk. Yüreğimizi insanlığın medeniyetine katmadığımız sürece dünyada nasıl facialar yaşanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çok yönlü çalışmalarıyla ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel hayatımızı zenginleştin üniversitelerimiz ve bilim insanlarımız, gençlerimizi yetiştiren ve aynı zamanda bilim, teknoloji üreten ve bunları üreten güçler olarak, ülkemizi yarınlara taşıyacaklar. Dicle Üniversitemizin sahip olduğu 1865 akademik personeli 27 bin 500 öğrencisiyle ülkemiz için önemli bir bilim yuvasıdır. Diyarbakır'a dair hayallerin ve bu hayalleri gerçekleştirecek azim ve iradeyiz sizlerin parlak beyinlerinizin bu topraklarda doğmuş ve hizmet için evine dönmüş bir ağabeyiniz olarak inanıyorum ki Diyarbakır'ın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu kadim şehrimizi bir marka şehir geçmişteki elde ettiği değerleri tekrar gün yüzüne çıkarmış bu şehir olarak hep birlikte mutluluk içerisinde yaşatacağız"
Mezuniyet töreninde yapılan konuşmaların ardından mezun olan ve dereceye giren yaklaşık bin 500 öğrenci adı okunarak sahneye davet edildi. Daha sonra öğrencilerin mezuniyetlerini kep fırlatarak coşkulu bir şekilde kutlamasıyla tören son buldu.
Kaynak: İHA