Yunus Emre Kur’an Kursu Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Sakarya’nın yeni Yerleşim bölgesi olan Camili-1’de prefabrik binada hizmetlerini yürüten Yunus Emre Kur’an Kursu’nun yeni hizmet binasının temeli atıldı.

Yunus Emre Kur’an Kursu Yeni Hizmet Binasının Temeli Atıldı
220 yatılı öğrenci kapasiteli olacak yurt inşaatının 2 sene içinde tamamlanması planlanıyor. Yeni bina, Sakarya Müftülüğü, Adapazarı ilçe Müftülüğü ve Vuslat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılacak.
2005 yılından bu yana Prefabrik binalarda bölge halkına hizmet veren Yunus Emre Kur’an Kursu’nun yeni hizmet binası için Vuslat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokolle inşaata başlandı. Toplam 13 bin metrekare arsa üzerine yapılacak olan 5 bin 500 metrekarelik kapalı kullanım alanı ile 220 öğrenciye aynı anda yatılı Kur’an Kursu öğreniminin verileceği yurt binası 2 senede tamamlanacak. Gerçekleştirilen temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, Vuslat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Naci Doyuk, Kur’an kursu öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni Sarıkışla İmam Hatibi Ali Güzeldal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Vuslat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Naci Doyuk, 2004 yılından bu yana Sakarya’ya hizmet verdiklerini kaydederek, 2005 yılında faaliyete geçirdikleri Kur’an Kursu’nun prefabrik binasının artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir protokol imzaladıkları ve arsanın Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisli olacağını kaydetti.

Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas ise konuşmasında günümüz gençliğinin içinde bulunduğu boşluğun ancak dinimizi iyi bir şekilde öğrenmesi ile mümkün olabileceğini kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ise Sakarya genelinde 419 Kur’an Kursu olduğunu ve bunların 34’ünün yatılı hizmet verdiğini açıkladı.

Sayının çok yetersiz olduğunu kaydeden Serenli, “Bu tip yatılı Kur’an Kurslarımızın sayısı artırmamız lazım. Kış döneminde Kur’an Kurslarımızda 13 bin 317 öğrencimiz eğitim gördü. Yaz Kur’an Kurslarımızda 38 binin üzerinde öğrencimiz eğitimlere başladı.

Bu sayının 40 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Temelini atacağımız Kur’an kursumuz hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise çok güzel bir alanda yapılacak olan Kur’an Kursuna kendisinin de komşu olduğunu hatırlatarak, “Bölgedeki ihtiyaca cevap verebilecek güzel bir kurs binası olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Adapazarı Müftüsü Sait Emin Arvas’ın yaptırdığı duanın ardından protokol üyeleri butona basarak temsili temel atma törenini gerçekleştirdi. Törenin ardından katılımcılara etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

13 bin metrekarelik bir alana 5 bin 500 metrekare kapalı kullanım alanı olacak. 220 yatılı öğrenciye aynı anda hizmet verecek olan Kurs binasında yıl içinde 500 öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Kursta ayrıca spor salonu, mutfak, yemekhane, sınıflar, bilgi işlem, bekleme salonu, yatakhane, revir, kütüphane, 300 metrekare mescid, 525 metrekare çok amaçlı salon, yürüyüş yolu, kamelyalar, yeşil alan ve spor alanları olacak.
Kaynak: İHA