Selçuk'ta Yaşayan Eşcinsel Mahalle Baskısından Yakındı

Selçuk'ta yaşayan ve eşcinsel olduğunu belirten Ö.T., son iki yılda mahalle baskısı ve bunun sonucunda büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Selçuk'ta Yaşayan Eşcinsel Mahalle Baskısından Yakındı
Yaklaşık iki yıl önce Zafer Mahallesi'nde bir ev satın aldığını belirten eşcinsel Ö.T., apartman komşularının kendisini dışladığını ve son günlerde ölüm tehditleri bile aldığını ileri sürerek bir süredir çalıştırdığı kafede kalmaya başladı.

Homofobinin kin ve nefret suçu olduğunu, kendisinin de bu kin ve nefret suçunun mağdurları arasında yer aldığını, bu konuda ölüm tehditleriyle yüz yüze geldiğini ifade eden Ö.T (35), kin ve nefret suçunun komşuları tarafından işlendiğini savundu. Mağdur durumda olduğunu belirten Ö.T., "Bu durum; nerede olursa olsun tüm eşcinsellerin en büyük sorunudur. Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi'ne göre; kişi ayrımcılığı, özel hayatın gizliliği ihlali, nefret suçu, ayrımcılık yasak. Yaşam hakkı kanunlarının uygulanması gerekiyor" dedi.

Dünyanın, bu ülkenin bireyi olarak kendisinin haklarının da korunmasını ve muhafaza edilmesini istediğini belirten Ö.T., şunları dile getirdi: "Bize karşı tavır alan kişilerin, ilgili yasa maddeleri uyarınca kin ve nefret suçundan cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizim gibi insanların evine dostu, arkadaşı geldiğinde art niyetli kişilerin namus kavramı adı altında attıkları iftiraların karşısında savunulmak istiyoruz. Özel hayatımıza saygı ve konut dokunulmazlığımızın korunmasını istiyoruz. Yapılan bu aşağılayıcı olaylar karşısında iki yıldan beri benim namus ve şerefim ayaklar altına alındı. İftira atan ve bu yüzden namus ve şerefimi ayaklar altına alan söz konusu şahısları şiddetle kınıyorum."
Bu kişilerle olan davalarının halen devam ettiğini, davanın sonuçlanmasından sonra merkezi Fransa'da bulunan İnsan Hakları Genel Merkezi'ne bu konuda başvuru yapacağını ifade eden eşcinsel Ö.T., şunları söyledi: "Şu an oturduğum evim 7 kamerayla gözetlenmektedir ve benden yasal olarak bir izin alınmamıştır. Bu da konuşulması ve araştırılması gereken ayrı bir insanlık ayıbıdır. Bu olaylar son günlerde arttı, evime gelen anneme bile saldırmışlar."
Kaynak: İHA