Tükürüklü Lamaların Çifte Yavru Sevinci

Bursa Hayvanat Bahçesi'ndeki lamaların bu yıl iki ayrı yavrusu oldu.

Tükürüklü Lamaların Çifte Yavru Sevinci
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Zoo Park'ta bulunan 9 lamanın bu yıl iki ayrı yavrusu dünyaya geldi. Sinirlendiklerinde asitli mide muhtevalarını püskürtmeleriyle meşhur lamalar yavruladı. Yavruların erkeğine Fındık, dişisine ise Çiçek adı verildi.

Biri 2, diğeri 3 aylık olan lamalar, annelerini emmenin yanı sıra sürüdeki yetişkinlerin tükettiği yemleri yemeye başladı.

Beslenme Uzmanı Sıla Smith, lamaların bu yıl dünyaya gelen iki yavru ile birlikte sayılarının 11'e yükseldiğini ifade ederek, "Biri mart ayında, diğeri nisan sonunda dünyaya geldi. Biri 2, diğeri de 3 aylık. Sağlıkları gayet iyi. Anneleri onlara oldukça iyi bakıp üzerlerine titriyor. Zaten her ikisi de tecrübeli anne. Çok sağlıklı, güzel doğdular. Annelerini emiyorlar. Artık normal yetişkinlerin yediği yemlerden de yemeye başladılar. Lamalar şubat ayında çiftleşiyor. Nisan, mayıs, haziran aylarında da doğum yapıyorlar. Güney Amerika hayvanlarından olan lamalar bu ülkede yük taşımada kullanılıyor. Hayvanat bahçemizde en çok ilgi gören hayvan türlerinden biri" dedi.

"BİZİM LAMALARIMIZ ÇOK SAKİN"
Lamaların aslında tükürmediğini, bunun halk arasında yanlış bilindiğini kaydeden Smith, "Asitli mide içeriklerini püskürtüyorlar. Bizim lamalarımız bunu öyle çok fazla yapmıyor. Sinirlenir, sıkıştırılırsa, kendilerini tehdit altında hissederlerse tükürürler. Ama bizim lamalarımız gayet mutlu ve huzur içinde yaşadıkları için böyle bir davranışta bulunmuyor" diye konuştu

Kaynak: İHA