Ege’nin İlk Futbol Köyü’nün Adresi Ödemiş’in Gölcük Yaylası

Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek TFF-Ülker Futbol Köyü’ne Ödemiş’in Gölcük Yaylası ev sahipliği yapacak.

Ege’nin İlk Futbol Köyü’nün Adresi Ödemiş’in Gölcük Yaylası
2007 yılından bu yana düzenlenen Futbol Köyü projesi kapsamında 19-28 Ağustos tarihleri arasında 50 kişilik bir grup Gölcük Prenses Otel’de bir dizi çalışma gerçekleştirecek.
Yurt genelinde 7’si erkek, 3’ü kız öğrenciler için açılacak TFF-Ülker Futbol Köyü ilk kez Ege Bölgesi’nde de düzenlenecek. Ege Bölgesi’ndeki organizasyona Gölcük Yaylası ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli çocukları sportif ve sosyal amaçlar çerçevesinde futbol platformunda birleştirerek sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağlamayı hedefleyen projeye 12 yaş grubu kız ve erkek öğrenciler katılacak. Futbol eğitiminin yanı sıra satranç, çevre bilinci, ilk yardım ve dengeli beslenme konularında öğrencilere eğitim verilecek. 40 öğrenci, 10 eğitmenden oluşan 50 kişilik Futbol Köyü kafilesi Gölcük Prenses Otel’de konaklayarak, otele ait futbol sahasını kullanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Gölcük Prenses Otel işletmecisi Ebubekir Nergis, TFF ve Ülker işbirliği ile 6 yıldır sürdürülen bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gölcük Yaylası’nın futbol turizmi konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Nergis, “Çocukların fair play ruhu içerisinde hem futbolu, hem paylaşımı hem de dayanışmayı öğrenecekleri Futbol Köyü bu yıl ilk kez Ege Bölgesi’nde de düzenleniyor. Ege Bölgesi’nde ilk kez düzenlenecek organizasyona yaylamızda ev sahipliği yapacağız. Ağustos ayında güzel bir çalışma ortamı sağlamak adına hazırlıklarımız sürüyor. Elbette bu organizasyonun her yıl yaylamızda düzenlenmesini isteriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA