Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Vali Balkanlıoğlu'nu Ziyaret Etti

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Balkanlıoğlu'nu ziyarete, Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Serap Güderler adına antrenör Emre Tok ve Oğuz Özavar ile sporcular Muhammet Mustafa Başyiğit, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Gülbahar Olucak ve Kübra Saltık katıldı.

Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın her alanda kendini geliştirdiğini ve Türkiye'ye hatta dünyaya adını duyurmaya devam ettiğini kaydetti.

Elde edilen istikrarlı bu gelişimin emarelerinden biri olan Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün Türkiye çapındaki üstün başarısının kendilerini çok sevindirdiğini belirten Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisar'ın adının duyulması bizleri ne kadar çok mutlu etse de, birçok başarının da merkezi olması yolunda ilerlemesi gurur veriyor" dedi.

Yurt da Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 12-13 Haziran tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenen "Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası" kendilerini sevindiren bir sonuçla son bulduğunu vurguladı.

Yurt, şöyle devam etti:

"Sazova Spor Kompleksi'nde 2 gün süren atletizm şampiyonasına 28 ilden gelen 120'si erkek, 80'i kadın toplam 200 görme engelli sporcu katıldı.

Spor sadece yarış değil. Görme engellilerin sosyal hayata uyumu açısından da çok önemli. Buradaki yarışa 3 gruptan sporcu katılıyor. B1 dediğimiz hiç görmeyenler, B2'de çok hafif görenler, B3'te ise az görenler yarışıyor. Sporcular 100 metreden 10 bin metreye kadar değişik mesafede koşarlarken, cirit atma, gülle atışı, disk atma ve yüksek atlama branşlarında katıldı.

Bizler, sizler gibi devlet büyüklerimiz tarafından desteklenmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Aldığımız bu başarılar inanıyorum ki kendimizden çok siz büyüklerimizi ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizi sevindirmektedir. Biz görme engeliler hayata tutunmanın yolunu çok iyi biliyoruz. Her ne zorlukla karşılaşsak karşılaşalım, bunları aşmasını öğrendik. Önemli olan da zoru başarmaktır."

Kaynak: AA