Tekstil Sanayisi "Teknik Tekstil" İle Büyüyecek

DENİZLİ - Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal, teknik tekstil alanında yapılacak yatırımlarla Türkiye'nin tekstil üretiminde ve ihracatında 100 milyar dolar sınırını zorlayacağını söyledi.

Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Teknik Tekstil Fuarına,Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Palamutçu, Doç. Dr. Muhammet Akaydın ve Doç. Dr. Yüksel İkiz rehberliğinde 30 sanayici ile ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ziyaretin, Türkiye'nin geleneksel ve tarihi uzmanlığı olan tekstil dünyasına yeni bir pencere açması, katma değeri yüksek ürünlere geçişi hızlandırmak amacıyla yapıldığını anlatan Dal, teknik tekstile geçiş konusunda önemli tespitlerde bulunduklarını, Türkiye'de tekstil sanayisinin "teknik tekstil" ile büyüyeceğini vurguladı.

Fuarda firmalarla yapılan ikili görüşmelerde "teknoloji ve ürün transferi "anlaşması yaptıklarını söyleyen Dal, şunları kaydetti:

"Teknik tekstil alanında yapılacak yatırımlarla Türkiye, tekstil üretiminde ve ihracatında 100 milyar dolar sınırını zorlayacaktır. Yaptığımız değerlendirmeler ve teknik tekstile olan talepler bunun bir göstegesidir. Sanayinin sanayiyle ve sanayinin üniversitelerle iletişim ve işbirliğinin artması sonucunda ortaya çıkacak bilgi-sermaye birikimi, know-how ile hammadde ve makine noktasında da yatırımların gerçekleşmesiyle dışa bağımlılık zaman içerisinde azalacaktır. Böylece, katma değeri yüksek ürünlerin üretimiyle ülkemiz daha kazançlı çıkacaktır."

Kaynak: AA