Erzurum Ab Öykü Yarışması'nda Ödül Aldı

ERZURUM - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen "AB 2013 Öykü Yarışması"nda Erzurum Hasani Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Besra Rümeysa Küçük ikinci oldu.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Eskişehir Anemon Otel'de Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki 22 AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen yarışmaya, 550 okuldan 4 bin 500 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Törene, 21 ilden öğrenci, öğretmen ve bakanlık temsilcilerini kapsayan 200'den fazla kişinin katıldığı ifade edilen açıklamada, Erzurum Hasani Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Besra Rümeysa Küçük'ün "Gökkuşağının Altında" adlı öyküsüyle ikinci olduğu bildirildi.

İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi öğrencisi İrem Gaye Kars'ın ise mansiyon aldığı belirtilen açıklamada, dereceye giren öğrencilere ödüllerini Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in verdiği ifade edildi.

Açıklamada, dereceye giren öğrencilerin ödül olarak AB kurumları, ilgili kuruluşları ziyaret etmek ve Avrupalı yazarlarla tanışmak üzere Brüksel ve Litvanya'ya gönderilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA