"Bölge Taslak Kalkınma Planı"

MANİSA - Zafer Kalkınma Ajansı "Bölge Taslak Kalkınma Planı" İstişare Toplantısı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında yapıldı.

Özel İdare İl Encümen Salonundaki toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erdoğan Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dulman, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Veli Oğuz katıldı.

Kalkınma Planı çerçevesinde, bugüne kadar çalışmalarının Devlet Planlama Teşkilatı'nın temsilcileriyle oluşturulan komisyonlar tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Vali Savaş, Manisa için hazırlanmış olan taslağın ajans yönetim kurulu üyeleri ve uzmanlar tarafından değerlendirileceğini söyledi.

ZEKA Genel Sekreter vekili Veli Oğuz ise bölgenin 10 yılını kapsayan ciddi kararların alınması gerektiğini belirterek, "Yapacağımız bölge planıyla yol haritamızı çiziyoruz. 1 Temmuz itibarı ile Bölge Plan Taslağını Kalkınma Bakanlığına sunmamız gerekiyor, onun ön çalışmalarını yapmış olduk. Bu taslağımız zamanla olgunlaşacak ve Ekim-Kasım ayı gibi nihai durumuna ulaşacak" dedi.

Kaynak: AA