AK Parti Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

MUĞLA - AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, "Birileri defalarca denediği bir oyunu tekrar sahneye sokuyor" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Özel İdare Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, son günlerde ülke üzerinde çeşitli oyunlar oynanmaya çalıştığını söyledi.

Gezi Parkı protestoları çerçevesinde yaşanan olaylara değinen Özden, "Birileri defalarca denediği bir oyunu tekrar sahneye sokuyor. 150 yıllık tarihimiz içerisinde defalarca sahnelenen oyun tekrar vizyonda. Bu sahnenin çok önceden kurgulandığını zaten görüyorduk" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "sert konuşuyor" şeklinde eleştirilerin yapıldığını hatırlatan Özden, şunları söyledi:

"Adnan Menderes yumuşak konuştu da ne oldu? Bunların milli iradeye tahammülü yok. Bunlar milletin iradesine tahammül edemiyorlar. Bu insanlar artık iktidar olma ümitlerini yitirdikleri için demokrasi kavramını kullanmaya başladı.

63 yıldır millet bunlara iktidar vermedi, vermeyecek de. Bu memlekete artık bahar geldi. Bizim tanıdığımız tek iarede millet iradesidir. Bunlar sandıkta gelemeyeceklerini gördüler."

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin artık farklı bir noktaya gittiklerini kaydeden Özden, söz konusu ağaçlandırmaysa 2008 yılında başlayan ağaçlandırma seferberliğiyle Türkiye'nin artık ormanlaşmaya başladığını bildirdi. Özden, "3 milyar fidan dikmişiz. Bunun ağaç meselesi olmadığı şimdi ortaya çıkıyor. Bu hal iktidar ümidini yitirenlerin, milletin karşısına çıkmaya cesareti ve yüzü olmayanların hali" diye konuştu.

Konuşmasında Muğla Belediyesini de eleştiren Özden, belediyenin Muğla'nın sembol değeri olan Kışla Parkını konut alanına açarken kimseye sormadığını iddia ederek, "Onun hesabını veremeyenler akşam çanak çömlek çalıyorlar, insanın yüzü kızarır. Bu, iki yüzlülüktür" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise yaşananların hazırlanan bir seneryodan ibaret olduğunu savunarak,"Bunların hepsinin derdi yalan dolan. 1950 yılında yapılanlarla bu gün Taksim'de yapılarlar aynı. Tencere, tava ile başlayan işin sonu hava olur" diye konuştu.

Kaynak: AA