Anaokuluna "yeşil Bayrak" Ödülü Verildi

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, çevre faktörünün, gelecek nesiller açısından sürdürülebilir gelişme ve kalkınmayı ifade ettiği gibi çevreye sahip çıkan bir gençliği de hedeflediğini söyledi.

Mayda, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Eko-Okullar programı kapsamında "Yeşil Bayrak" ödülü alan Kelkit Ülker ve Kemalettin Başar Anaokulu Müdürü Ebru Tuğlu ile öğretmenlerini makamında kabul etti.

Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette Tuğlu, yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi. Okulda geri dönüşüm kutuları oluşturduklarını anlatan Tuğlu, şunları söyledi:

"Günlük programlarımızda geri dönüşüm ve çevre bilinciyle ilgili etkinliklere yer verdik. Okulumuzdaki kağıt, peçete, plastik gibi kullanımı kotrol altında olacak belli başlı önlemler aldık. Bilgilendirme toplantıları düzenleyerek il genelinde belirli birimleri ziyaret ederek çalışmalarımızdan haberdar ettik ve destek sağladık. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve semt sakinlerinin evde alabilecekleri önlemleri duyurduk. Atık çöp olarak başlattığımız projemiz, ilerleyen yıllarda su ve toprak olarak devam edecektir."

Vali Mayda ise yaptıkları örnek çalışmadan dolayı idareci ve öğretmenleri kutladığını belirterek, "Çevre faktörü, gelecek nesillerimiz açısından sürdürülebilir gelişme ve kalkınmayı ifade ettiği gibi çevreye sahip çıkan bir gençlik de hedeflemektedir. Çevreyle barışık, çevreye sahip çıkan bir gençlik istiyoruz. Okul olarak yapılan bu çalışma örnek ve tutarlı bir çalışma. Bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. Sorumluluk içeriyor. Bu bayrak alındıktan sonra bir daha inmemeli" dedi.

Kaynak: AA