MŞÜ’de Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni Etkinlikleri Başladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ‘V.Mezuniyet Töreni ve Bahar Şenliği’ etkinlikleri başladı.

MŞÜ’de Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreni Etkinlikleri Başladı
Meslek Yüksek Okulu Sosyal Programlar binası önünde halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlik daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fükültesi önüne kadar yapılan yürüyüşle devam etti. Yürüyüşün ardından programla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör İnanç, bu yıl mezuniyet töreni ile bahar şenlikleri etkinliğini birleştirdiklerini kaydetti.

Rektör İnanç, “3 gün boyunca devam edecek dopdolu programda sevilen sanatçıların konserleri, doğa ve şenlik yürüyüşleri, mezuniyet töreni gibi etkinlikler bulunuyor. 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek programın birinci gününde biraz önce yaptığımız şenlik yürüyüşü ve Kardeş Türküler tarafından verilecek olan halk konseri etkinliğimiz yer alıyor. İkinci günde ise mezuniyet töreni, geleneksel mezuniyet yemeği ve Özlem Özdil konseri yer alıyor. Üçüncü günde de doğa yürüyüşü yaparak etkinliklerimizi tamamlamış olacağız” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi’nin bölgede en güvenilir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör İnanç, “Bizim üniversitemizde öğrencilerimiz sürekli olarak bir araya gelir ancak kavga olmaz. Bazen küçük çaplı sıkıntılar yaşansa bile olay büyümeden kapanıp gidiyor. Bunun iki temel bileşeni var. Birincisi üniversite personeli ve yönetimi, ikincisi ise öğrencilerimizin kendileridir. Biz gerçekten son derece makul, anlayışlı ve biri diğerine tahammül eden bir öğrenci profiline sahibiz. İkinci bileşenimiz olan üniversite yönetimi ve personeli; ki başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımızın ortak görüşü ve kanaati öğrencileri farklı nedenimiz olarak görmektir. Bu nedenli onları kendi varlıkları ile kabullenip, onların varlıklarına saygı duyacağız. Asıl önemli olan bizim öğrenci, üniversite ve Muş halkı ile 5 yıllık barışık bir geçmişe sahip olma konumuz vardır. Eğer öğrencilerimiz kadim anadolu kültürünü taşımamış olsalardı, Muş halkı da misafirperverliğini göstermemiş olsaydı herhalde üniversite Muş’a fitneden başka bir şey getirmeyecekti. Ama görüyoruz ki üç önemli bileşen olan Muş halkı, öğrenci ve üniversite yönetiminin bu tutumu kendi sorumluluklarını bilerek bu günlere geldiler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA