Geleceğin Futbolcu ve Hakemleri Sertifikalarını Aldı

MERSİN - Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı İçel Şubesi ile İçel Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü işbirliğince geleceğin futbolcu ve hakemlerini yetiştirmek için açılan kursa katılanlara sertifikaları verildi.

Çocukların futbolun hem eğlenceli bir oyun hem de spor olarak algılanmasını sağlamak, futbolu objektif bir şekilde gözlemleyip, değerlendirecek nesiller yetiştirmek, herkesi hayalindeki futbolcu, hakem yada antrenör haline getirebilmek amacı ile başlatılan İPA Futbol Okulu sona erdi. Kitap okuma alışkanlığı, ders çalışma teknikleri, iletişim teknikleri, kişisel gelişim, öfke kontrolü konularda da bilgilendirme seminerlerinin yapıldığı okulda çocuklara sinema, tiyatro eğitimi verildi.

Eğitimi tamamlayan çocuklar için İçel Emniyet Müdürlüğü'ne ait halı sahada sertifika töreni düzenlendi.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz sertfika töreninde yaptığı konuşmada, sporun kardeşlik, sevgi, barış, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını geliştirdiğini söyledi.

Geleceğin futbolcu ve hakemlerinin yetişmesine katkı sağladıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Öksüz, şöyle konuştu:

"En büyük yatırımın, gençlere ve çocuklara yapılan yatırım. Çocuklar bu ülkenin, bu toprakların en büyük değerleri. Bizler de bu değerleri en iyi şekilde koruyup yetiştirme gayreti içindeyiz. Çocuklarımız gereken her türlü eğitim aldı. Sporun güzelliklerini öğrendiler. Bizler onların gelecekte iyi bir futbolcu veya hakem olacağını düşünüyoruz."

Uluslararası Polis Birliği İçel Şube Başkan Yardımcısı, İl emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü ise, İPA'nın 62 ülkede 400 binden fazla üyesi ile dünyanın en büyük meslek örgütü olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından İPA Futbol Okulu öğrencilerine sertifikaları Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve diğer emniyet mensupları tarafından verildi.

Kaynak: AA