Sivaslı Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açtı

Sivaslı Halk Eğitim Merkezi, 2012-2013 yılı eğitim döneminde kursiyerlerin hazırladığı el işi ürünleri bir sergiyle beğeniye sundu.

Sivaslı Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açtı
Serginin açılışına; Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Zafer Küçükgöl, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Sivaslı Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören, çeşitli meslek ve becerilere sahip olmak için çaba gösteren bayanları tebrik ettiğini belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, halk eğitim merkezinin kadınlara yönelik meslek edindirme ve el işi kurslarını önemsediklerini söyledi.

Açılan kurslara katılan kadınların sosyal, mesleki bilgiler ve el işi konularında kendisini geliştirdiğini ifade eden Vali Erden, şöyle konuştu: “İnsanlarımızın kendilerini geliştirmeye ihtiyacı var. Kadınlarımızın halk eğitim merkezlerinde verilen kurslara devam etmelerini istiyorum. Halk eğitim merkezlerimiz insanımızın faydalı işler yapmasına katkı sağlıyor ve kadınlarımız yeteneklerini bu kurslarla geliştiriyor. Kadınlarımız hem kendilerini geliştirme şansı buluyor hem de buralarda öğrendikleri ile ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bu başarılı çalışmalarından dolayı Sivaslılı bayanlarımızı tebrik ediyorum"
Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ufuk Erden, okuma yazma kursunu başarı ile tamamlayan Şerife Yıldırım, Jandarma Er Serkan Tazeoğlu, Jandarma Er Zübeyir Türk’e sertifikalarını verdi.

Sertifika töreninin ardından Vali Mehmet Ufuk Erden Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 yılı eğitim döneminde kursiyerler tarafından hazırlanan el işi ürünleri sergisini diğer davetlilerle birlikte açtı.
Kaynak: İHA