Derebeyleri Taraftarlar Derneği’nden Çarşı Grubu’na “gezi Parkı” Tepkisi

İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı eylemlerine Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı grubunun destek vermesi, Malatya Derebeyleri Taraftarlar Derneği’nin tepkisine neden oldu.

Derebeyleri Taraftarlar Derneği’nden Çarşı Grubu’na “gezi Parkı” Tepkisi
Dernek Başkanı Mehmet Aydın, hiçbir futbol takımının taraftarlarının böylesine ideolojik bir olaya taraf olmaması gerektiğini belirterek, “Çarşı grubu tarafsızlığını yitirmiştir” dedi.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği’ni ziyaret eden Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın, son günlerde Taksim’de yaşanan olaylara değindi. Beraberinde dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Gezi Parkı eylemlerine bazı taraftar gruplarının destek vermesini değerlendiren Aydın, hiçbir taraftar grubunun böylesine siyasi ideolojik bir eyleme alet olmaması gerektiğini belirtti.

Aydın, “Gördük ki bu eylemlerde Çarşı grubu sanki bir siyasi ideolojinin veya bir karanlık gücün maşası gibi hareket etti” diyerek kendilerinin de bir taraftar grubu olduğunu ve Türkiye’de aktif çalışmalarla zaman zaman ses getiren bir dernek olduklarını söyledi.

Malatyaspor’un gerek birinci ligde olduğu dönemler, gerekse diğer liglerdeki dönemlerinde taraftarlar olarak hiçbir zaman karanlık ve ideolojik bir takım güçlerin maşası olmadıklarını söyleyen Aydın, aksine her zaman birleştirici olduklarını ifade etti.

Taraftar gruplarının her görüşteki insanları birleştirici özelliğe sahip olduğunun altını çizen Aydın, “Bana göre Çarşı grubu bu eylemlerde gösterdikleri tutum ile sınıfta kalmıştır. Bir siyasi ideolojinin maşası oldular, ben şuna inanıyorum ki Beşiktaşlı taraftarlar bunlara en güzel cevabı vereceklerdir. Çünkü artık tarafsızlıklarını yitirmişlerdir” şeklinde konuştu.

Çarşı grubunun bir taraftar grubundan ziyade karanlık bir gücün maşası olduğunu savunan Aydın, ileriki dönemlerde bu tutumlarının karşılığını gerçek Beşiktaş taraftarlarından göreceklerini söyledi.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Başkanı Ayettullah Geçen ise, Malatyaspor Taraftarlar Derneği’nin kentte milli ve manevi değerleri ön planda tutarak hassas çizgiyle her zaman konulara yaklaştıklarını söyledi.

Geçen, diğer taraftar grubuyla karşılaştırma yaptıklarında Malatya taraftarlarının gerek imanlı bir gençlik, gelerek milli ve manevi duygulara sahip çıkan ve geleneklere sahip çıkan bir grup olduğunu söyledi.

Malatya ve Malatyaspor’a birçok katkıda bulunan Derbeyler Taraftarlar Derneği’ne çalışmalardan dolayı teşekkür eden Geçen, “Malatya’da gençliğin yetişmesi adında birçok faaliyette bulunan ve canı gönülden mücadele ederek halkın yanında olduklarını gösteren Mehmet Aydın Başkanıma teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Başkanı Ayetullah Geçen, Malatya’da spor camiasına ve gençliğin yetişmesi adına gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın’a plaket takdim etti. Plaket töreni sırasında konuşan Aydın, “Bugün burada bir daha görüldü ki, Türkiye’de bilinçsiz bir genç nesil olduğu ortaya çıkmıştır” dedi

Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği gibi derneklerin olması gerektiğini belirten Aydın, “Eğer bilinçsiz bir neslin olmasını istemiyorsak bu derneklere destek vermemiz gerekiyor” dedi.

Malatya’daki gençlerin manevi ve milli açından bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, “Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği’nin Malatya’da tüm gençlere öncülük ederek bilinçli bir gençlik yetişmesinde gayretle çalışacaktır. Bizde Derebeyler Taraftarlar Derneği olarak her zaman istişare içinde her türlü desteğimizi vereceğimizi belirtiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA