TSO Başkanı Sarsık’tan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Destek

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi TSO Başkanı Rıfat Sarsık yapılacak olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) seçiminde Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu’na destek verdiğini açıkladı.

TSO Başkanı Sarsık’tan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Destek
Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık yaptığı açıklamasında; "Hisarcıklıoğlu’nun TOBB gibi Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları arasında lider bir kurumun başkanı olarak ortaya koyduğu her görüşe, her çalışmaya, her projeye inandık. Kendisini her zaman sonuna kadar destekliyoruz. Kendileri de bölgemizle ilgili tüm taleplerimizle yakından ilgilenip destek olarak hep yanımızda olmuştur ve çalışmalarımızda bize güç vermiştir. Dün olduğu gibi bugün de Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'na desteğimiz ve camiamıza katacağı değerlere olan inancımız tamdır.

Başkan; Milletlerarası Ticaret Odası, Avrupa Odalar Birliği, İslam Odaları Birliği, Milletlerarası Ticaret Odası gibi uluslararası yapılarda üstlendiği görevlerle de TOBB'a kazandırdığı uluslararası misyonu ile Türk iş dünyası için gurur vericidir. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek güçlenen önemli ve değerli bir aktör haline gelmiştir.

Bu yükselişte, sayıları 1.5 milyona ulaşan Türk müteşebbisin ulusal ve uluslararası platformda çatı kuruluşu olan TOBB’ un ve Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katkısı büyüktür. Bugün; Başkanımızın önderliğindeki TOBB, ülkemizin ortaya koyduğu kalkınma hedeflerine erişmesinde en vazgeçilmez aktörü olarak ekonomik, kültürel ve sosyal alanda, yurt içinde ve yurt dışında iş dünyasına yön veren bakış açısı ile odalarımız ve borsalarımız için gelişimin ateşleyicisi olmuştur. Ülkemizin kalkınma hamlesi içinde olduğu bu dönemde; başarıların devam etmesi ve pekişmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ve ülkemizin; Rıfat Hisarcıklıoğlu'na önümüzdeki dönemde de ihtiyacı olduğu düşünmekteyiz.

Bu düşüncemizi kamuoyu ile paylaşırken, yapılacak TOBB Başkanlık seçimleri sonrasında ülkesini ve milletini seven bir kurum olarak bu sorumluluk bilinci ile bu dönem de böylesi onurlu bir görevi ifa etmesini diliyor, mutlak desteğimizi beyan ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA