Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Yozgat'ta ekinlerin kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesi geçirmesi üzerine, Boğazlıyan ilçesine bağlı Belören köyünde çiftçiler yağmur duasına çıktı.

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesinde Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı
Belören köy harman yerinde gerçekleşen yağmur duasına Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Güler, Sırçalı Belde Belediye Başkanı Tamer Gümüş, Yenipazar Belde Belediye Başkanı Cem Eser, Boğazlıyan ilçesi ve çevre köylerden çiftçiler katıldı.

Yağmur duasından önce bir konuşma yapan Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Güler, "Eğer Rabbimiz olmasa kimin kapısına gideceğiz. Yaradan muhteşem bir yaratıcı ki ellerimizi, yüreğimizi ondan başka açacak kapımız yok" dedi.

Peygamber efendimizin de ihtiyaç duyulduğu zamanlarda yağmur duasına çıktığını belirten Güler, "Kimi zaman toprak o kadar suya hasret kalıyor ki yeryüzündeki bütün canlılar hayatın tek kaynağı olan suya ihtiyaç duyuyor. İşte bizlerde böyle bir zamanda yaratıcımız olan Allah'a ellerimizi açtık ve duamızı ediyoruz. Allah’ım duamızı kabul eylesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından köylüler birbirleri ile tokalaşıp helalleştikten sonra yağmur duası yapıldı.

Belören köyünde ilk kez yağmur duasına çıkıldığını belirten Belören Köyü Muhtarı Tahsin Karadoğan "Bütün köyün katkıları ile kurban kesip yemek hazırladık. İnşallah Allah dualarımızı kabul eder ve beklediğimiz yağmur kısa sürede yağar "dedi.

Yağmur duasının ardından katılımcılara kesilen kurban eti ile pişirilen etli pilav ikram edildi.
Kaynak: İHA