Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu'nda “etik, Ahlak ve İnsan” Konulu Konferans

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu’nda “Etik, Ahlak ve İnsan” konulu konferans düzenlendi.

Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu'nda “etik, Ahlak ve İnsan” Konulu Konferans
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, “Yaşamın İçinde Etik Ahlak” adlı kitabı da bulunan Doç. Dr. Çağatay Üstün, konuşmacı olarak katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren konferansı Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Esen, okul yöneticileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler dinledi. Birçok dergide makalesi yayınlanan, etik ve ahlak üzerine çok sayıda eseri bulunan ve halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Doç. Dr. Üstün, öğrencilere özellikle mesleki etik ve ahlak konularında önemli bilgiler verdi.

Doç. Dr. Çağatay Üstün, şunları söyledi: “Her ülkenin kendine özgü kuralları vardır. Bunların bazıları etik kurallar, ahlak kuralları ve hukuk kurallarıdır. Bir ülke başka bir ülkenin kurallarını kendine empoze etmeye çalışırsa sıkıntılar ortaya çıkar. Aynı şekilde insanlarda da durum aynıdır. Etik, ahlak ve hukuk üçlü bir koldur. Bu durumu bizler iyi algılamalı yapacak olduğumuz işlerde ve yaşayacak olduğumuz hayatta çizgilerimizi bunlara göre belirlemeliyiz”
Üstün, konferansta sunumunu gerçekleştirdikten sonra Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.

Konferansın ardından konuşan Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Esen de, konferansın kendisi adına çok öğretici geçtiğini, öğrencilerinin de konferanstan yeni fikirlerle ayrılacağına inandığını kaydetti.

Prof. Dr. Esen, Doç. Dr. Üstün’e teşekkür edip çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA