Dağlık Karabağ’da “şuşi Kurtuluş Günü” Kutlandı

Dağlık Karabağ’ın Şuşi kenti bugün, Azerbaycan ordularından kurtuluşun 21’inci yıldönümü kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, Şuşi kentinin 9 Mayıs 1992’de Azerbaycan ordularından kurtuluşunun 21. yıldönümünü kutladı. Festival havasının yaşandığı şehirde, çeşitli etkinlikler ve gösteriler düzenlendi.

Kutlamalara katılan Ermenistan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti cumhurbaşkanları, 1991-92 yılında Ermenistan Savunma Bakanı olan ve Karabağ’daki silahlı çatışmalarda aktif olarak rol alan, son olarak da 27 Ekim 1999’daki bir terörist saldırısında öldürülen Vazgen Sarkisyan’ın anıtını ziyaret ederek çiçek koydu.

Kentte ayrıca Dağlık Karabağ’ın ilk Güzel Sanatlar Müzesi’nin açılışı da yapıldı. Açılışta konuşan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Kültür Bakanı Narine Aghabalyan, “3 yıl önce Karabağ yetkilileri ve Moskova’dan gelen profesör Gregory Gabrielyants, Dağlık Karabağ’ın kendine ait bir Güzel Sanatlar Müzesi olması gerektiğine karar verdiler. Yalnızca birkaç ay önce müzeye ünlü ressamlar tarafından 50’den fazla resim sunuldu. 3 yılda ise müzeye ünlü ressamlar ve sanatla ilgilenen diğer kişiler tarafından 500’den fazla resim hediye edildi” dedi.

Açılışa, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da katılarak, Dağlık Karabağ Cumhurbaşkanı ve beraberindekilerle birlikte müzeyi gezdi.
Kaynak: İHA