Düzce’deki Hayvan Barınaklarına 100 Bin Lira

Düzce İl Özel İdaresi bütçesinde ilçelere hayvan barınaklarında kullanılmak üzere 100 bin lira ödenek aktarıldı.

Düzce’deki Hayvan Barınaklarına 100 Bin Lira
Akçakoca Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Neşe Perihan Kulak Özel İdarenin hayvan barınakları için verdiği desteğe teşekkür etmek amacıyla İl Genel Meclisinin Mayıs ayı toplantıları 4. Birleşimini ziyaret etti.

Meclis üyelerine yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Kulak, Akçakoca’daki barınağın veterinere, bir araca ve ameliyathaneye ihtiyacı olduğunu kaydederek “Biz hayvan ve insan haklarını korumak ve sorunları çözüme ulaştırmak için çaba harcıyoruz. 3,5 ay önce valimizle görüşerek köylerde hayvanlardan kaynaklanan sorunları ilettik. Evcilleştirilmemiş vahşi hayvanlar köylerde vatandaşları rahatsız ediyor. Köylerde doğan yavru köpekler köylüler tarafından şehre bırakılıyor. Buda şehir belediyeleri için çok ciddi bir problem. Akçakoca’da bir 72 metrekare alana kurduğumuz bir barınağımız var. Barınağa mutlaka bir araç lazım. Yalnızca 1 elemanımız var oda yeterli değil.

Veterinerimiz yok, ameliyathanemiz yok, yavru köpek bakım ünitesi yok. Özel İdare bütçesinden tüm ilçelere hayvan barınakları için 100 bin lira ayrıldı. Bunun 20 bin lirasını da Akçakoca kullanacak. Çünkü biz gerçekten önemli çalışmalar yapıyoruz. Barınaktaki hayvanları kendi imkanlarımızla koruyoruz. İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İdare hayvan barınaklarında kullanılmak üzere Akçakoca’ya 20, diğer ilçelere ise 15 bin lira ödenek ayırdı.
Kaynak: İHA