Abana'da "Turizm Sorunları ve Çözüm Önerileri" Toplantısı

Abana'yı Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından, "Turizm sorunları ve çözüm önerileri" konulu değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, balıkçı barınağındaki toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının fikir birlikteliği oluşturmak üzere organize edildiğini belirtti.

Toplantıda, Abana'nın turizm sorunlarının saptanması ve uygun çözüm önerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini aktaran Aydoğdu, "Toplantıda gördüğüm heyecanın Abana için iyi sonuçlar doğuracağına inanıyorum" dedi.

Aydoğdu, çözüm önerileri kapsamında geliştirilecek olan eylem planının Abana turizmine olumlu etkiler sağlayacağına inandığını kaydetti.

-"Abana, turizmde hak ettiği değeri alacaktır"-

Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar da önümüzdeki birkaç yıl içinde turizm konusunda önemli bir yol kat edeceklerini öne sürdü.

Oyar, Ilgaz Dağı Tüneli ile Kastamonu Havalimanının ciddi yatırımlar olduğunu aktararak, "Kastamonu-İnebolu yolunda da yapılacak olan çalışmaların, ilçemize ciddi faydaları olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Abana'nın turizmde hak ettiği değeri alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, Abana Kaymakam Vekili Hayrettin Çiçek, Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Mehmet Salih Yarım, Abana'yı Tanıtma ve Turizm Derneği yönetimi ile diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA