“Sadabad Yaz Etkinlikleri” Hıdrellez Coşkusuyla Başladı

Kağıthane Belediyesi, “Sadabad Yaz Etkinlikleri’ni hıdrellez coşkusuyla kutladı.

Kuzu çevirmelerin olduğu etkinlikte Başkan Fazlı Kılıç, hıdrellez ateşinden atlayarak baharın gelişini selamladı.
Kağıthane Belediyesi, her yıl geleneksel hale getirdiği, “Sadabad Yaz Etkinlikleri”ni Hıdrellez coşkusuyla kutladı. Hasbahçe Mesire Alanı’nda kutlanan şenliklere Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, İlçe Müftüsü Ahmet Yayla, AK Parti İlçe Başkanı Sami İlhan, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, ahilikte kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden Şed kuşatma töreniyle başladı.

Kuşatma töreniyle başlayan coşku, halk oyunları ile devam etti. Daha sonra baharın gelişini müjdelemek için Hıdrellez ateşi yakıldı. Yakılan ateşin üzerinden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer ve protokol üyeleri atladı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte 3 kuzu çevrilerek vatandaşlara ikram edildi. Tabldotlarını alan vatandaşlar, piknik alanını aratmayan Hasbahçe Mesire Alanı’nda yemeklerini afiyetle yedi.

Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, törende yaptığı konuşmada, “Kağıthane halkı, Hasbahçe Mesire Alanı gibi bir yere sahip olduğu için çok şanslı. Böyle etkinlikleri buralarda kutlama şansını yakalayabiliyoruz. Burada da ahilik ve şed kuşanma etkinliklerini her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Pek çok etkinliğe katılarak Hıdrellez coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bir yandan baharın gelişini, başlangıcını kutluyoruz. Bir yandan da Hıdrellez etkinliklerimizi yapıyoruz. Ayrıca 120 yıl önce bu bölgede yapılan ‘Şed Kuşatma Törenleri’ni geleneksel hale getiriyoruz” dedi.

“Sadabad Yaz Etkinlikleri’ni 28 Haziran’a kadar 11 ayrı program takip edeceğiz” diyen Başkan Kılıç, “Okçuluk, yağlı güreşler, sünnet şölenleri, bisiklet, uçurtma, çevre günü etkinlikleri, en sonda halk oyunları festivaliyle ‘Sadabad Yaz Etkinlikleri’ sona erecek. Bu etkinliklerde bütün herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Sadabad Yaz Etkinlikleri’ 28 Haziran’a kadar çeşitli programlarla kutlanacak.
Kaynak: İHA